Історична сторінка

Інформаційна довідка

дошкільного навчального закладу № 40 «Калинонька»

 

Обл. Запорізька   м. Мелітополь, 72313

вул. Гризодубової, 53  телефон: 5-41-19

 

Дошкільний навчальний заклад № 40 відкрився 14 жовтня 1974 року.

З початку свого відкриття і до 30.09.1994 року дошкільний навчальний заклад належав заводу  «30 років ВЛКСМ» об’єднання «Холодмаш» і мав назву «Холодок», з 1.10.1994 року переведений у підпорядкування міського управління освіти, у заклада з’явилась  нова  назва «Калинонька».

Дошкільний навчальний заклад за проектом розрахований на 8 груп з плановою кількістю 117 дітей, але фактична кількість дошколят завжди перевищувала планову. В садочку  на момент відкриття було обладнано: фізкультурну залу, музичну залу, медичний кабінет, кабінет фізіопроцедур.

На протязі 1974 -2009 років дошкільний навчальний заклад очолювали:

 

Роки Посада ПІБ кервників
1. 1974 –

1977 р.

завідувач

вихователь – методист

Гурєєва Валентина Іванівна

Захарова Людмила Миколаївна

2. 1977 –

1993 р.

завідувач

вихователь – методист

Березіна Валентина Олексіївна

Калініна Ольга Іванівна

3. 1993 –

1999 р.

завідувач

вихователь – методист

Калініна Ольга Іванівна

Малєнко Валентина Василівна

4. 1999 –

працює

завідувач

вихователь – методист

Малєнко Валентина Василівна

Єльчищева Катерина Віталіївна

 

З 1995 року за рішенням Мелітопольського виконавчого комітету дошкільний заклад № 40  було включено до навчальних закладів нового типу з профільністю  гуманітарно – естетичного  напрямку у розвитку дітей дошкільного віку. З цього періоду  розпочався новий етап в розвитку дошкільного закладу. Для впровадження сучасних технологій навчання та виховання дошкільників були введені додатково посади: психолога, вихователя зображувальної діяльності, вихователя іноземної мови та вихователя з фізичного виховання. Розпочалася активна робота по обладнанню  ізостудії, кабінету психолога та іноземної мови, створено кімнату «Казок». Було створено кабінетну систему навчання та виховання дошкільників.

В 1997 році дошкільний заклад відвідала директор центру розвитку дитини міста Лос –Анжелеса,  Мері Ем, яка була вражена  досягненнями у організації  навчально – виховного процесу з навчання дітей дошкільного віку інозмній мові.

В 1998 році заклад з роботою закладу знайомилася  делегація із Франції. Члени делегації відмітили активну роботу колективу по створенню розвиваючого середовища та використання передового педагогічного досвіду.

З 2000 року  в дошкільному закладі відкрилась група для дітей з порушенням розвитку мовлення. Роботу логопедичної групи очолила  вчитель – логопед Фомінова Т.М., спеціаліст «вищої категорії».

На протязі 1974 -2009 років в дошкільному закладі працюють висококваліфіковані творчі  педагоги, яких об’єднує  любов до дітей. Це люди різних інтересів, ерудовані, доброзичливі,  тактовні, професійні, які активно приймають участь у житті колективу. Лагідно з усмішкою зустрічають малят з ранку, піклуються про них як рідні матусі, допомагаючи їм набувати соціального досвіду та життєвої компетенції.

В дошкільному закладі на протязі 35 років склалася добра традиція проводити зустрічі з працівниками різних поколінь, які працювали в закладі в минулі роки, ділитися досвідом, згадувати про історію становлення закладу. Кожен рік святкується «День народження» дошкільного закладу. В цей день організовується проведення святкового ранку, усіх пригощають святковим пирогом. На протязі багатьох років в дошкільному закладі склався дружний, працездатний колектив однодумців та професійних фахівців.